Web Yazılım Nedir? Ne İşe Yarar?

Web yazılım arama motorları sayesinde görüntülenen statik ve dinamik olan internet sitelerine verilen isimdir. Statik olan sayfaların fazla kullanılmamasıyla birlikte günümüz şartlarında daha fazla web yazılım çeşitleri kullanılmakta. Web yazılım günümüzde birçok temel dil ile geliştirilebilmektedir. Ayrıca amaçlara uygun şekillerde tasarım çalışmaları yürütülebilir.

Bugünün şartlarında bireyler, kurumlar ya da şirketlerin kendilerine sanal platformlarda temsil edebilmesi için web yazılımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu platformlarda internet siteleri en çok kendilerinden söz ederler. Bunun sebebi ise web siteleri kurucularının bu platformlardaki vitrinidir. Bir internet sitesine sahip olabilmek için domain, web yazılım ve sunucuya ihtiyaç vardır. Kurumsal firmalar ve kamu kurumları için düz bir internet sitesi prestij kaybına sebep olabilir.

Düz internet siteleri yerine profesyonel ve kurumsal internet siteleri tercih edebilirsiniz. Web yazılımlar sayesinde profesyonel web sitesi kurabilirsiniz. Kendinize özel bir web yazılımı oluşturmak için profesyonel destek almanızda yarar vardır. Profesyonel bir internet sitesine sahip olmak sizleri müşterilerinize karşı daha prestijli bir hale getirir.

Web Yazılım Kullanım Alanları Nelerdir?

Web yazılım internet sitelerinde, web tabanlı oyun platformlarında, takip sistemlerinde, otomasyonlarda, uygulama paneli ve e ticaret sistemlerinde tercih edilmektedir. Web yazılımların kullanım alanları bunlarla sınırlı değildir. Web yazılımları gereksinimlerinize uygun cevapları sizlere verebilmektedir.

Web yazılımları için herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Kafanızda tasarladığınız her türlü dijital projeyi web yazılımları sayesinde somut bir biçime dönüştürebilirsiniz. Buradaki temel konu ise web yazılımlarının sadece bir dilden oluşmamasıdır. Javascript, HTML, CSS, PHP gibi birçok yazılım dili kullanılarak web yazılımlar geliştirilebilmektedir. Tabi bu konudaki en önemli konulardan biride bu dillerin ihtiyaçlarınıza uygun cevap vermeleridir. Dil seçimi profesyoneller tarafından gerçekleştirilir. Planlama ve kodlama çalışmaları dil seçimi sonrası tamamlanır.

Aşağıda en çok tercih edilen web yazılım dillerini sıralayacağız;

  • PHP
  • Django
  • Laravel
  • NET
  • HTML
  • CSS
  • Javascript

Sizlere bu yazımızda web yazılım nedir sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca web tasarım hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments




Çoklu Dil Özelliği
Hazır Şirket / Ajans Sitesi Func

Hazır Şirket / Ajans Sitesi Func

1613₺ 849 ₺

     Hazır Şirket / Ajans Sitesi Func Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Apart Otel Web Paketi Hotale

Apart Otel Web Paketi Hotale

1898₺ 999 ₺

     Apart Otel Web Paketi Hotale Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hastane / Klinik Sitesi White

Hastane / Klinik Sitesi White

1803₺ 949 ₺

     Hastane / Klinik Sitesi White Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Villa Kiralama Yazılımı Vals

Villa Kiralama Yazılımı Vals

3798₺ 1999 ₺

     Villa Kiralama Yazılımı Vals Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Nakliye Web Sitesi Paketi Port

Nakliye Web Sitesi Paketi Port

1613₺ 849 ₺

     Nakliye Web Sitesi Paketi Port Ürün Detayı İnceleÜrün Detay