Veeam Nedir?

Sanal cihazların yönetilmesi ve izlenmesi için uygun olan sistemlere ve kurulumlara sahip olunmadığında sanal cihazlarda yaşanan bir sorun büyük oranda veri kaybına yol açabilmektedir. Bu sebeple yapılandırmaların ve üzerinde depolanmış olan verilerin korunması adına düzenli yedekleme işlemleri önerilmektedir. Birçok kuruluş sanal cihazları, fiziksel cihazlar gibi yedekler ve sanal cihaz verilerini normal depolama da saklamaktadırlar. Fakat tek bir fiziksel cihaz birçok sanal cihazı barındırabildiği için sanal cihazların sayıları artmaya devam ettikçe yedekleme işlemleri daha karmaşık bir hale geliyor. Bir yazılımın kullanılmasını gerekli kılıyor. O yazılım Veeam.

Veeam İşlevleri

Sanal cihazlar için özelleştirilmiş olan yedekleme yazılımları tasarlayıp şöhrete sahip olan Veeam; felaket kurtarma teknolojisi içinde liderlik hedefi olan bir şirkettir. 2006 yılında kurulan ve İsviçre’den yönetilen Veeam; günümüzde 35’ten fazla ülkede 4000’den fazla personeliyle yüz binden fazla müşteriye hizmet vermektedir. Veeam Backup & Replication şirketin uygulama ve bilgilerin, yedekleme, replikasyon ve kurtarma için tasarlamış olduğu hızlı ve esnek yazılımlardan biridir.

Sanallaştırılmış olan veri merkezi bileşeni, fiziksel sunucu ya da bulut tabanlı altyapılarda verilerin korunmasını hedeflemekte olan bu yazılım en çok kullanılan hipervizörler ile uyumludur. Oldukça fazla sayıda bulut yedekleme hizmeti ile sorunsuz çalışmaktadır.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments