AdBlock Nedir?

Apple, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox ve Opera web tarayıcılarının dışında iOS ve Android için geliştirilen ücretsiz bir eklenti olan reklam engelleyici uygulamaları internet siteleri içerisinde olan reklamları önlemeye yarar. Michael Gundlack tarafından geliştirilen AdBlock geliştirici BetaFisk Incorporated adlı şirkettir. Adblock ekletişi sayesinde flask içerikler, çerçeve ve betikler önlenebiliyor.

Günümüz şartlarında internet kullanıcılarının reklamları görüntülemesinin önüne geçen AdBlock ilk defa geliştirildiği 2009 yılından bu yana 200 milyondan çok indirme sayısına ulaşmıştır. Bu eklentiyle reklamları, animasyon ve göz yoran tüm unsurları kalıcı biçimde ortadan kaldırabilirsiniz. İnternet sayfalarının açılma hızını büyük ölçüde artıran eklenti bu unsuların tekrar görüntülenmesini istediğiniz sizlere yardımcı olmaktadır.

AdBlock Neden Kullanılmaktadır?

Reklam engelleyici eklentilerin yardımı sayesinde kullanıcıların internet üzerinde gezinme deneyimlerinden almış olduğu keyif artmaktadır. Bu durum internet sitelerinin trafiğini olumlu şekilde etkiliyor. Günümüz şartlarında birçok internet sitesi reklamlar, analiz ölçümü ve birçok farklı eklenti varlığı sebebiyle hızlı açılmadığından bu denklemden reklamları çıkarmak hızlı görüntülemenin önünü açmaktadır.

Bu eklentinin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir de gizliliğin koruma altına alınmasına yönelik sağlamış olduğu faydalar olarak dikkat çekmektedir. Üçüncü parti yazılımların internet kullanıcılarının hareketlerini takip etmesinin önünü kesen reklam önleyiciler çevrim içi ortamdaki deneyimi birçok konu bakımından üst sıralara çıkarmayı amaçlamaktadır. AdBlock ayrıca kabul edilebilir olduğu düşünülen reklamlar için bir beyaz liste oluşturmaya olanak tanıyor.

Birçok platform üzerinde rahatça kullanabileceğiniz reklam engelleyiciler interaktif internet ortamının kullanıcı dostu yazılımlarından biri olarak dikkat çekmektedir. Kullanıcıların istemediği reklamları ortadan kaldıran, sayfa yükleme hızını artıran reklam engelleyiciler Web 2,0 ile entegre çalışan bütün tarayıcılarda ve farklı yazılımlara sahip olan mobil uygulamalarda çok önemli yarar oluşturmaktadır.

AdBlock Nasıl Kurulur?

Reklam engelleyici yazılımların çalışma şartları rastlantılara bağlı değildir. Birçok verinin yer aldığı filtreme sistemlerine sahip olan bu eklentiler reklamlarla alakalı sayfaların açılmasını ve uygulamaların reklamlarla birlikte çalışmasının önüne geçmektedir. Reklamların oldukça önemli bir bölümü reklam ağları aracılığıyla yayınladığı için eklentilerin filtreme sisteminin sonuç vermesi kolay olabilir. Bu eklentiler yalnızca banner alanlarının gösterilmesini değil, video içerisine yerleştirilen reklamlar ve internet sayfalarının içerik paylaşımı içerisinde olan unsurları da engellemeye yarar.

 

 






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments




Çoklu Dil Özelliği
Kamera ve Alarm Firma Sitesi Htc

Kamera ve Alarm Firma Sitesi Htc

1613₺ 849 ₺

     Kamera ve Alarm Firma Sitesi Htc Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Avukatlık Web Paketi Tive

Avukatlık Web Paketi Tive

1613₺ 849 ₺

     Avukatlık Web Paketi Tive Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Web Ajansı Sitesi Webby

Web Ajansı Sitesi Webby

1803₺ 949 ₺

     Web Ajansı Sitesi Webby Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hazır Nakliyat Web Sitesi – Mondi

Hazır Nakliyat Web Sitesi – Mondi

1613₺ 849 ₺

     Hazır Nakliyat Web Sitesi – Mondi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hazır Yat Kiralama Sitesi Derin

Hazır Yat Kiralama Sitesi Derin

3798₺ 1999 ₺

     Hazır Yat Kiralama Sitesi Derin Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi

Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi

1613₺ 849 ₺

     Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Elektrik Firması Web Sitesi Paketi

Elektrik Firması Web Sitesi Paketi

1803₺ 949 ₺

     Elektrik Firması Web Sitesi Paketi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay