Sanallaştırma Nedir?

Sanallaştırma fiziksel olan bilgi işlem ortamları yerine simülasyon uygulanmış olan ortamlar oluşturmaktadır. Sanallaştırma bazı zamanlarda donanım, işletim sistemler, depolama araçları ve birçoğunu PC tarafından oluşturulmuş olan sürümleri içermektedir. Böylelikle kurumlar, bir tek fiziksel PC’yi ya da sunucuyu farklı sanal cihazlara bölümleyebilmektedir. Bütün sanal cihazlar, bir tek konak cihazın kaynaklarını paylaşıyor olmasına rağmen tamamen bağımsız biçimde etkileşimlerde bulunabilmektedir. Ayrıca farklı işletim sistemlerini ve uygulamaları çalıştırabilmektedir.

Sanallaştırma bir PC ya da sunucudan birden fazla kaynak oluşturup ölçeklenebilirliği ve iş yüklerinin geliştirilmesi dışında totalde daha az sunucunun kullanılmasına ve daha az enerji tüketilmesine, alt yapı maliyetlerinin ve bakım onarım gereksinimlerinin minimum seviyelere indirilmesine olanak sağlamaktadır. 4 farklı sanallaştırma kategorisi bulunmaktadır.

Birincisi merkezi sunucunun bireyselleştirilmiş olan masaüstü cihazları sunarak yönetilmesi olarak tanımlanan masa üstü sanallaştırmalarıdır. Bir diğeri ağ bant genişliğinin bağımsız kanallara bölünerek bu kanalların belirli sunucu ya da cihazlara atanmasını sağlayan ağ sanallaştırmalarıdır. Bir diğer kategori ise uygulamaların donanım ve işletim sistemlerinden ayıran yazılım sanallaştırmalarıdır. Son kategori ise bazı ağ depolama kaynaklarının birden fazla kullanıcının erişmesine olanak tanıyan depolama cihazları biçiminde birleştirmekte olan sanallaştırma faaliyetleridir.

Sizlere bu yazımızda sanallaştırma nedir? Sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Daha fazla bilgi için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca firmamızın web tasarım hizmetlerinden yararlanmak için bizi arayın.



19 Temmuz 2021 Tarihinde Tarafından Eklenmiştir.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments