Facebook Nedir? Ne İşe Yarar?

Facebook bir sosyal medya platformudur. Bu sosyal medya platformu ilk çıktığında insanların birbirleriyle tanışması, fikirlerini, resimlerini ve diğer farklı paylaşımlarını yapabildikleri, dünyanın en büyük ve en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelmektedir. Facebook gibi sosyal medya platformları sayesinde insanlar düşüncelerini rahatlıkla dile getirebiliyor ve burada kendilerini özgür hissediyorlar. Bu platformun amacı insanların bu ağ üzerinden dünyanın her yerinden insana ulaşabilmesi ve düşüncelerini paylaşıp yeni insanlar tanıyabilmesidir.

Güncel verilere bakıldığında Facebook’un günümüzde 2 milyar kullanıcısı bulunmakta ve dünyanın en popüler ve en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya ağıdır. Bu platform 2004 yılının şubat ayında Mark Zuckerberg tarafından The Facebook olarak kurulmuştur. Harvard üniversitesinde okuyan öğrencilerin derslerle alakalı olarak birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlaması ve bağlantı kurmaları hedefiyle kurulmuş bir internet sitesiydi. Fakat Facebook kısa bir süre sonra kullanıcılar tarafından sevilmeye başladı. Daha sonra üniversitenin bulunduğu şehir, ülke ve tüm dünyada kullanılmaya başladı.

Facebook’un Amacı Neydi?

Facebook başlangıç olarak insanların eski okuldan arkadaşlarıyla iletişim kurabilmesini sağlamak ve ders notları paylaşmaktı. Fakat bu durum daha sonra farklı boyutlara gitti. İnsanlar Facebook’ta daha fazla zaman geçirmeye başladı. Fotoğraf, video, durum güncellemeleri insanların ilgisini çekti ve kurulduktan kısa bir süre sonra 6 milyon kullanıcıya ulaştı.

Facebook günümüzde milyar dolarlar değerinde bir mecra haline gelmiştir. Markalaşmaların olduğu, sponsorluk anlaşmalarının yapıldığı bir platform haline gelen Facebook bugünlerde sanal mağazaların satış yapabildiği bir Pazar haline geldi. Markalar, bireyler ve şirketler Facebook üzerinden ciddi rakamlara reklam anlaşmaları imzalamaya başladı. Böylece bugün ki halini aldı. Yıllar geçtikçe kendini geliştirmeye devam etti ve her geçen gün üzerine koyarak dünyanın en büyük sosyal medya platformu haline geldi.

Sizlere bu yazımızda Facebook nedir? Sorusuna yanıt vermeye çalıştık. Daha fazla bilgi almak için internet sitemiz www.medyaweb.net adresini ziyaret edebilirsiniz. Web tasarım, Hosting, Domain, hazır web sitesi, SEO ve e-ticaret paketlerimiz hakkında bilgi ve hizmet alabilmek için iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilir ve internet sitemizden teklif al formunu doldurabilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments