Kullanıcı Arayüzü Tasarımı Neden Önemlidir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet ve teknoloji birçok kullanıcının daha çok dikkatini çekmektedir. Günümüzde herkesin elinin alında internete girmek için bir cihaz bulunmaktadır. Bu cihazlardan ulaşılacak internet sayfaları ya da uygulamalarla gereksinimlerimizi giderebiliyoruz. Yaratıcı fikirlerle geliştirilmiş internet sayfaları ya da mobil uygulamaları kullanıp ihtiyaçların giderilmesini sağlıyoruz. Bu sayfalar ya da uygulamaların her biri alanlarında uzman kişilerce özenli bir biçimde tasarlanıp kullanıcı deneyimine sunuluyor. Sizlere bu yazımızda UI Nedir sorusunun yanıtını vereceğiz.

Bazı zamanlarda mecbur kaldığımızda kötü arayüzlere sahip yapıları kullanmak zorunda kalabilmekteyiz. Bu durumda bir hayli kötü hissettirebilir. Kullanmış olduğumuz internet sitelerinin ya da mobil uygulamaların yazılım boyutlarının iyi olmasının dışında kullanıcıların da kullanabileceği imajda tasarlanmış arayüzlerin olması ve kaliteli bir altyapıyla hazırlanması gerekiyor. Çünkü bu tasarımların iyi olmaması durumunda internet sitesi ya da mobil uygulamaya girip insanlar vakit geçirmek ister ve bu vakitlerini kaliteli tasarlanmış arayüzlerinde geçirmek isterler.

UI kullanıcı arayüzü demektir. Kullanıcıların internet sitesinde iyi bir vakit geçirmesi ve sitede daha uzun süre durması sitelerin içeriklerine kolay bir biçimde ulaşması gibi deneyim odaklı iyileştirmelerin yapılması hedeflenir. Kullanıcıların konforlu bir zaman geçirmesini sağlayan internet siteleri daha çok trafik alır ve daha yüksek kitlelere hitap etmeye başlar.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments