Web Sitelerinde Alan Adının Önemi Nedir?

İnternet sitelerinin alan adını seçmek, bir markaya isim seçmekle aynı şeydir. Günümüzde bazı markalar alan adı seçiminde kendi marka adlarını tercih ederler. Fakat güncel işlerinizin gelişimine katkı sağlamak için ‘’World Wide Web’de gelişim göstermesine yardımcı olabilmek adına yapılabilecek farklı yollarda mevcuttur. Sizlere Bu yazımızda web sitelerinde alan adının önemi nedir? Sorusuna cevap verecek ve bu konuyla alakalı detaylı bilgiler paylaşacağız.

Yalnızca şirketlerinizin ismini kullandığınız ve zaman alan adlarıyla alakalı tartışmanın sebebi nedir? Bunun temel nedeni aramayı etkilemesidir. Bu durum da internet üzerindeki var oluşunuzun alan adı seçiminden kaynaklandığı anlamını taşır. Günümüzde pazarlamacıların çoğunun SEO etkisi olarak dile getirdikleri konu budur.

Aramaların Çalışma Yöntemlerini Algılama

Arama motoru Optimizasyonlarının karşısındaki etki alanlarının anlaşılması adına Google algoritmasının ne şekilde çalıştığını bilmek gerekir. Günümüzde çalışmalar teknik olarak görünse bile gerçeklik payı olarak birçok insanın ilgisini çeken konulardan birdir. Bu durum uzun bir tartışmaya yol açsa bile akılda kalması gereken konu insanların verdiği tepki ve davranışlardır. Google ve diğer birçok arama motoru internet sitelerini taradıktan sonra verilerin dizine eklenmesini sağlar. Verilerin düzenlenmesi, anahtar kelimeler, ilgi düzeyiler, internet sitesinin güncelliği gibi birçok temel sinyal not edilir.

Anahtar Kelimelerle Alakalı Çalışmalar

Google gibi arama motorlarını aradığı en önemli bilgilerden biri anahtar kelimelerdir. Günümüzde pazarlamacıların çoğu arama davranışlarını önceden tahmin edebilmek adına anahtar kelimeleri ve bunların işletmelerle alakalı düzeylerini araştırmaktadırlar. Bazı kişiler, birçok büyük işletmenin kullandığı yöntem gibi marka isimlerini alan adı olarak tercih eder. Fakat bundan daha etkili ve yaratıcı olan yollardan biri işlerle alakalı genel olarak bir anahtar kelime ya da herhangi bir soruya web sitelerine yönlendirmek adına niş bir anahtar kelimeyi üretmektir.

Bunun dışındaki durumlarda internet sitelerinin sahipleri değim yerindeyse bütün temelleri kapsayan birçok alan adını kayıt altına alır. Anahtar kelimelerin önemi oldukça büyüktür. Bunun sebebi ise internet kullanıcılarının sorgularına cevap vermek adına belirleyici anahtar kelimelere ihtiyaç vardır. Bazı durumlarda anahtar kelime belirlerken farklı kelime öbekleri tercih edilebilir.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments




Çoklu Dil Özelliği
İnşaat / Mimarlık Paketi Craft

İnşaat / Mimarlık Paketi Craft

2753₺ 1449 ₺

     İnşaat / Mimarlık Paketi Craft Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Villa Kiralama Web Sitesi Paketi

Villa Kiralama Web Sitesi Paketi

3798₺ 1999 ₺

     Villa Kiralama Web Sitesi Paketi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Elektrik Firması Web Sitesi Paketi

Elektrik Firması Web Sitesi Paketi

1803₺ 949 ₺

     Elektrik Firması Web Sitesi Paketi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hazır Emlak Scripti Red

Hazır Emlak Scripti Red

1613₺ 849 ₺

     Hazır Emlak Scripti Red Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Berber Salonu Web Sitesi Paketi

Berber Salonu Web Sitesi Paketi

1613₺ 849 ₺

     Berber Salonu Web Sitesi Paketi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Eğitim / Etüt / Dershane v2

Eğitim / Etüt / Dershane v2

2563₺ 1349 ₺

     Eğitim / Etüt / Dershane v2 Ürün Detayı İnceleÜrün Detay