E-Ticaret Siteleri Neden Popüler Oldu?

E-ticaret siteleri son dönemler popüler oldu ve büyük bir sektör haline geldi. Bu sistemlerin popüler olmasında Trendyol gibi pazaryerlerinin etkisi büyüktür. Fakat e-ticaret sistemlerinin popüler olmasına sebep olan en büyük unsur Pandemi sürecidir. Bu süreçte insanlar evlerinden çıkmadan alışveriş yapabiliyordu. Bu sistemler birçok girişimci ve işletme için büyük bir fırsat haline geldi ve ülkemizde e-ticaret siteleri gelişim gösterdi. E-ticaret sistemleri oldukça avantajlı sistemlerdir. Bu sistemler sayesinde mağazanız yılın her gün aralıksız bir şekilde hizmet verir. Bu hizmetler oldukça profesyonel bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bunun için iyi bir e-ticaret altyapısına ihtiyacınız vardır.

E-ticaret sitesinin avantajları nelerdir?

E-ticaret sitelerinin birçok avantajı vardır. Bunlar;

  • Geleneksel ve fiziksel bir mağaza açmak için öncelikle büyük bir sermayeye ihtiyacınız vardır. Öncelikle kira giderleri, elektrik faturası, su faturası, internet faturası, depolama için gerekli olan maliyetin ödenmesi vs. E-ticaret sistemlerinde tüm bu masrafları ödemek yerine bu kalemlere ödeyeceğiniz paranın %10’u ile e-ticaret sitesi açabilir ve geri kalan sermaye ile sitenize ürün alabilir ve bu ürünlerin satışını yapabilirsiniz.
  • E-ticaret sistemleri sayesinde dünyanın her yerine istediğiniz kadar ürün satışı yapabilirsiniz. Fakat fiziksel mağazacılıkta sadece mağazayı ziyaret eden kişilere ürün satışı yapabilirsiniz. E-ticaret sitelerinde 24 saat boyunca satış yapabilirken fiziksel mağazaların belirli bir kapanış saati vardır.
  • Fiziksel mağazacılıkta personel giderleri varken e-ticaret sitelerinde bu masraf % 90’a kadar inmektedir.





0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments