En Çok Kullanılan Fontlar

Günümüzde dünya da birçok tasarımcı farklı tasarımlara uyarlanabilen özelliklere sahip fontları kullanmaktadır. Fakat farkında olmasak bile tasarımcılar olarak birbirine benzer fontlar kullanabiliyoruz. Sizlere bu yazımızda en çok kullanılan fontlar nelerdir? Sorusuna cevap vereceğiz.

Arial

Günümüzde en çok kullanılan fontlar arasında olan arial birçok tasarımcı ve en az bir defa internet üzerinden ödev yapmış herkes tarafından kullanılmıştır. Dünya üzerinde kabul gören ve belirli standartlara sahip olan fontlardan biridir. 1980’li yılların başında 10’a yakın tasarımcının ekip çalışması sayesinde hayata geçirilen bu font günümüzde oldukça popülerdir ve Google bile zaman zaman kullanıyor.

Times New Roman

En çok kullanılan fontlar listesinde yer alan fontlardan biri olan Times New Roman arial fontunun serif halidir. Genellikle akademik ve kurumsal yazışmalarda kullanılmaktadır. Tırnaklı Serif bir font olan bu font Times gazetesi için özel tasarlanan bir fonttur. Hatta şu an okumakta olduğunuz yazı da Times New Roman fontuyla yazılmaktadır. Günümüzde roman, gazete ve dergilerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu kadar tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri okuyucuya güven aşılar ve metinlerin akıcılığını arttırır. Böylece okumayı kolaylaştırır.

Helvetica

Dünya üzerinde en çok kullanılan fontlar listesindeki fontlardan biri de Helvetica fontudur. Her özelliği ve yönüyle tasarımcıların dijital yayıncıların en çok tercih ettiği fontlar arasında olan bu font simetrik, okunaklı ve oldukça yalındır. Zarafetiyle ün salmış olan bu font birçok tasarımcının gözdesi haline gelmiştir.

Futura

En çok kullanılan fontlar listesinin bir diğer üyesi Futura fontudur. Keskin hatlara sahip olan bu font, dinamik bir yapıya sahip olup, dikkat çekici ve eğlenceli içeriklerde tercih edilmektedir. Tasarım dünyasında en gözde fontlardan olan Futura yuvarlak, kıvrımlı bir yapıya sahip olup gözü yormayacak bir yapıda tasarlanmıştır. Günümüzde daha çok logo, banner, commercial gibi çalışmalarda oldukça fazla tercih edilmektedir.

Roboto

Dünyanın en çok kullanılan fontlar sıralaması içerisinde bir diğer üye Roboto fontudur. Bu font ince ve uzun yapısıyla dikkat çekmektedir. Zarif bir görüntüye sahiptir. Bu yüzden uzun metinlerin okunabilirliğini düşürebilir ve göz yorucu olabilir. Bu yüzden daha çok slogan ve kısa metinlerde tercih edilen fontlardan biridir.

Sizlere bu yazımızda en çok kullanılan fontlar hakkında bilgiler verdik. Daha çok bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca web tasarım hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments