Kullanıcı Odaklı Web Tasarım Nedir?

İnternet dünyası her geçen gün büyümeye devam ediyor. Çünkü her geçen gün rekabet gitgide büyüyor. İnternetin gücünü çok değil, 10 – 15 yıl önce keşfeden insanların bugünlerde dünyanın en büyük markalarına sahip olduğunu ve ticari hacimlerinin milyar dolarlara ulaştığını biliyoruz. İnternet sitesi sahipleri o dönem yatırımlarını yapıp kendini geliştirmeye devam ettiler ve günümüzde gittikçe büyümeye devam ediyorlar. Fakat günümüzde birçok girişimci internet üzerinde başarılı olmak için birçok yol aramaktadır. Bu yollardan biri de internet sitesini kullanıcı odaklı yapmaktır. Kullanıcı odaklı web tasarım çalışmalarını uygulayan işletmeler internet üzerinde ciddi satışlar yapmışlardır. Kullanıcı odaklı web tasarım internet sitesinin kullanımını kullanıcılar için kolay bir hale getirmektir.

Kullanıcı odaklı web tasarımın aşamaları

Kullanıcı odaklı web tasarım çalışmalarında sitenizdeki her detay kullanıcıya yönelik yapılmalıdır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların rahat bir şekilde gezmesi sağlanmalıdır. Kullanıcıya yönelik web tasarım aşamaları şu şekilde olmalıdır;

  • İnternet sitesi tasarlanmadan önce bir hedef kitlesi belirlenmelidir.
  • Hedef kitlesine yönelik analizler yapılmalıdır.
  • İnternet sitesindeki içeriklerin hepsi bilgi verici olmalı ve akıcı bir dille anlatılmalıdır.
  • Site yalın ve kullanıcıların istediklerini bulabilecekleri biçimde tasarlanmalıdır.
  • İçerikler kaliteli ve zengin olmalıdır.
  • Menü yapısı ve site rengi kullanıcıların gözünü yormamalıdır.

Kullanıcı odaklı web siteleri her zaman hedefine ulaşmıştır. Bu anlamda internet sitesine özen gösteren firmalar sektörlerinde rekabette her zaman bir adım önde olmuşlardır. Sizlere bu yazımızda kullanıcı odaklı web tasarım hakkında bilgiler sunduk daha fazla bilgi için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret ediniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments