Responsive Site Tasarımı

Responsive site tasarımı uyumlu ve duyarlı web tasarım manasını taşır. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bu tasarım modeli 2010 senesinde ortaya çıkmıştır ve son yıllarda dünyada oldukça fazla uygulanmaya başlamıştır. Responsive site tasarımının artmasındaki en büyük etkenlerden biri dünya üzerinde teknolojinin her geçen gün gelişmesi ve mobil cihaz kullanımının hat safhada artmasından kaynaklanmaktadır.

Responsive site tasarımı internet sitesinin tablet ve mobil cihazlardan giriş yapıldığında içerisinde olan yazı, resim ve diğer elementlerin her birinin ekran genişliğine göre şekillenmesi ve ekrana oturmasıyla oluşmaktadır. Genel olarak desktop, tablet ve mobil versiyon olacak biçimde 3 kademeli olarak tasarlanır.

Bilindiği üzere internet sitelerine mobil cihazlar üzerinden giriş yapıldığında ziyaretçilerin siteyi görüntülemek ve gezmekte sorunlar yaşamaktadırlar. İnternet sitesinin menüsünü gezerken zorluk çekerler. Sitelerin menülerini mobil uyum olmadığından gezmek zor bir hale gelir ve ziyaretçiler gittikleri linkten istedikleri siteyle karşılaşmazdır.

Responsive site tasarımı sayesinde mobil cihazlarından giriş yapıldığında biçim değiştirip genel olarak üst taraftan açılacak biçimde kullanımı kolay bir sürüme dönüşebilir.  Mobil sürümde önem derece düşük olan birçok elemen gizlenmektedir. Yalnızca ziyaretçiye sayfayla alakalı en yalın biçimde bilgi gösterilmektedir.

Arama motorlarının responsive siteleri tam anlamıyla desteklediğini belirtmekte yarar vardır. Sayfaların arama motorlarında kendi alan adları ve farklı sub domainler altında mobil sürümünün olmasından ise sadece tek bir URL ile sayfaların responsive olmasını daha uygun bulmaktadır. Mobil üzerinden yapılan aramalarda genel olarak arama motorları sayfaların mobil uyumluluğuna dikkat etmeden sonuçları sıralamaktadır.

Sizlere bu yazımızda responsive site tasarımı hakkında bilgiler vermeye çalıştık. İnternet, teknoloji, web tasarım, SEO, yazılım alanları hakkında bilgi edinmek için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments




Çoklu Dil Özelliği
Villa Kiralama Web Paketi Misk

Villa Kiralama Web Paketi Misk

3798₺ 1999 ₺

     Villa Kiralama Web Paketi Misk Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hazır Emlak Scripti Red

Hazır Emlak Scripti Red

1613₺ 849 ₺

     Hazır Emlak Scripti Red Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Dekorasyon Web Paketi Mask

Dekorasyon Web Paketi Mask

1803₺ 949 ₺

     Dekorasyon Web Paketi Mask Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Emlak Web Paketi Cega

Emlak Web Paketi Cega

1613₺ 849 ₺

     Emlak Web Paketi Cega Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi

Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi

1613₺ 849 ₺

     Psikiyatri ve Terapi Merkezi Web Sitesi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay