Dinamik Web Sitesi

Dinamik web sitesi arka planda internet programlama dillerinin kullanıldığı ve kullanıcıların internet sitesini yazılım olmadan güncellemesini sağlamaya yardımcı olan sistemlerdir. Dinamik web sitesi sahip oldukları içerik yönetim sistemlerinden ötürü internet sitelerini oldukça rahat bir biçimde güncelleyebilmektedirler.

Yazılım yapan yazılımcıların niteliklerine göre dinamik web siteleri admin kullanıcılarına oldukça fazla kolaylık sağlamaktadır. Sayfalar, ürünler, fotoğraflar, video gibi birçok elementin kolay bir biçimde internet sitesine yükleyebilmektedir.

Yanlış bir yapıyla programlanmış dinamik web siteleri, zor yönetilip, güvenlik açıkları olan, ziyaretçilerin usanmasına sebep olan yapılara sahip olabilir. Bu sistemleri yapacak olan web tasarım ajanslarıyla anlaşmadan önce firmaların nasıl çalıştıklarına ve referanslarına göz atmanızı öneririz. Dinamik web sitelerinin arka bölümü genellikle ASP, NET, PHP, JSP gibi dillerle hazırlanır.

Dinamik web sitesi denince birçok kişinin aklına flashla yapılan internet siteleri gelir. Fakat Dynamic flash barındırmak ya da barındırmamak anlamını taşımaz. Doğru olan anlamı ise Dynamic web site demektir. Server tarafından çalıştırılan programlama dillerinin kullanılması anlamını taşımaktadır. Diğer adı ise web yazılımı olarak bilinir.

Dinamik Web Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

Dinamik yapıda olan web siteleri sürekli olarak güncelleme yapmak zorunda olan firmalar için oldukça iyi bir çözümdür. Firmaların bünyesinde Mouse kullanmayı bilen biri tarafından bu internet siteleri kolayca yönetilebilmektedir. Bu durumda güncellemeler için web tasarım firmalarına bağımlı olmama anlamını taşır ve bu durum firmalar için maliyet azaltmak demektir.

Sizlere bu yazımızda dinamik web sitesi hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments