Web Tasarımda Önemli Kurallar; Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web tasarım internet sitelerinin hedef kitlesine yönelik yapılan çalışmaların, etkili olabilmesi için yapılan çalışmalardır. Web tasarım çalışmaları en büyük markalardan en küçük ölçekli işletmelerin yapması gereken çalışmalardır. Bu yüzden web tasarımda önemli kurallar vardır. Bu kuralları şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Öncelikli olarak kendi beklentileriniz yerine potansiyel müşterilerinizin beklentilerini düşünmelisiniz. İnternet sitenizi kendiniz için değil, ziyaretçilerinizin ilgisini çekmek için yapmaktasınız. Ziyaretçileriniz ilk olarak neden internet sitenize gelir. Hangi ürün ve hizmetleri arar? Bunları bilmeniz gerekir. Sorularınızın cevaplarına uygun şekilde internet sitesi tasarımı yapmanız gerekir. Gereksiz ve uzun bilgilere yer vermemeli ve ihtiyaç duyulan içerik ve fotoğraflara yer vermelisiniz. Bu yüzden içeriklerinize video ve fotoğraflar yoluyla zenginleştirebilirsiniz.
  • İnternet siteniz SEO kurallarına uygun tasarlanmalı ve arama motoru dostu olmalıdır. İnternet sitelerinizin arama motorlarına uygun alt yapıda dizayn edilmesi gerekir. İnternet sitenizin iyi bir altyapıya sahip olmaması, sadece çevrenizdeki kişiler tarafından bilinir ve çokta bir işe yaramaz. Fakat internet sitelerinizin amaçları öncelikle yeni müşteriler kazanmak ve SEO kurallarına uygun tasarlanmış olmalıdır.
  • İnternet sitenizin içeriklerinin zengin olması hem gelen kullanıcıların istedikleri bilgileri bulmasını sağlar. Hem de internet sitenizin arama motorları tarafından yüksek sıralara çıkmasına yardımcı olur.
  • İnternet sitenizin mobil uyumlu olması gerekir. Yani Responsive yapıda tasarlanması gerekir. İnternet sitesinin bütün mobil cihaz ve masaüstü sistemlerde grafik kaybı yaşamadan açılması gerekir. Mobil kullanımın günden güne artması ve mobil ziyaretler sayesinde birçok internet sitesinin popüler hale gelmesi responsive tasarımlarım önemini arttırmıştır.
  • İnternet sitesinin açılış hızına dikkat edilmesi gerekir. Yavaş açılan bir internet sitesi ziyaretçilerin sitenizden uzaklaşmasına sebep olur. Ortalama olarak internet sitesinin 3 saniyede açılması gerekir. İnternet sitesinin açılış hızı arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlar.
  • İnternet sitesindeki bütün içeriklerin orijinal ve kaliteli olması gerekir. İnternet sitesindeki içeriklerin kaliteli olması ziyaretçilerin internet sitesinde daha uzun süre kalmasını sağlar.

Sizlere bu yazımızda web tasarımda önemli kurallar hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments




Çoklu Dil Özelliği
Tesisat ve Klima Servisi Firma Sitesi

Tesisat ve Klima Servisi Firma Sitesi

1613₺ 849 ₺

     Tesisat ve Klima Servisi Firma Sitesi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Avize / Aydınlatma Web Sitesi Paketi

Avize / Aydınlatma Web Sitesi Paketi

1803₺ 949 ₺

     Avize / Aydınlatma Web Sitesi Paketi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Kurumsal Kobi Dış Ticaret Fabri

Kurumsal Kobi Dış Ticaret Fabri

1613₺ 849 ₺

     Kurumsal Kobi Dış Ticaret Fabri Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Kurumsal Web Paketi Optim

Kurumsal Web Paketi Optim

1613₺ 849 ₺

     Kurumsal Web Paketi Optim Ürün Detayı İnceleÜrün Detay
Çoklu Dil Özelliği
Hazır Sigorta Şirketi Web Sitesi

Hazır Sigorta Şirketi Web Sitesi

1803₺ 949 ₺

     Hazır Sigorta Şirketi Web Sitesi Ürün Detayı İnceleÜrün Detay