Meta Açıklaması Bölümünün SEO Açısından Önemi Nedir?

İnternet sitelerinin alan adı ve başlığından hemen sonra en faza okunan ve arama motorları üzerinden kullanıcıların internet sitesine girme bakımından seçim yaptıkları kısa yazıların öz açıklamaları olarak ifade edilir. Kısacası, arama motorlarında, kullanıcıları alakalı sayfa hakkında doğru ve net bilgileri veren bölümdür. Bazı SEO uzmanları, bu alanların Google tarafından otomatik bir şekilde doldurulmasından ötürü boş bırakılması gerektiğini savunmaktadır. Böylece kullanıcılara anahtar kelimelerle, sayfa içeriklerindeki herhangi bir yaz gösterilir. Lakin farklı bir fikre göre meta açıklamaları arama motoru Optimizasyonu için değil, sadece o sayfaların kısa ve öz olarak açıklanıp müşterilerin doğru bir şekilde yönlendirilmesi için oluşturulur. Meta açıklaması oldukça önemlidir ve düzgün yazılmalıdır. Dikkat çekici yazılan meta açıklamaları internet sitesi ve bilgiler hakkında araştırma yapan kullanıcıların dikkatini çekecek biçimde yazılmalıdır.

Meta Açıklaması Alanı Boş Bırakılırsa Ne Olur?

Google bu bölümü otomatik olarak doldurur. Fakat bu alana Google, mevcut olan sayfaların içerisindeki herhangi bir kelime dizinini yerleştirir. Bu kelime dizininde de sizlerin aramalar yaparken kullanmış olduğunuz terimleri içeren kısımlardan seçilmektedir. Böylece bakıldığı zaman SEO için oldukça önemli bir özelliktir. Ancak bu durum oldukça yanlıştır. SEO oldukça geniş bir anlama sahiptir. Yalnızca meta açıklaması bölümünün boş bırakılmasıyla internet sitesinin arama motorları üzerinde başarılı olması söz konusu değildir. Bunun birçok örneğine rastlamak mümkündür.

Google’ın otomatik bir şekilde doldurmuş olduğu metinlerin ne kadar anlamsız ve saçma olduğuna rastlayabilmeniz mümkündür. Google tam olarak burada alanla alakalı olan anahtar kelimenin zıttı kelime dizinleriyle görevlendirilmiştir. Ancak meta açıklaması bölümünün asıl işlevi bu konu değildir.

Meta Açıklama Bölümü Nedir? Neden Doldurulması Gerekir?

Web dünyasında bir internet sitesinin başarılı olabilmesi için, internet sitesinin oldukça iyi bir SEO yapması ve bütün hedeflediği kelimelerde üst sıralarda yer alması değildir. İnternet dünyasında başarı demek, arama motorlarının internet sitelerinizin kaliteli olmasını beklemesi demektir. Birçok sayfaya sahip olan internet sitelerinin meta açıklamalarının girilmemesi, sayfaların arama motorları üzerinde oluşturduğu baskı, kullanıcıların tepkisine sebep olur. Arama motorlarında bu yüzden meta açıklaması bölümü boş bırakılmamalı ve anahtar kelimeyi içeren açıklamalardan seçilerek 160 karakteri aşmamalıdır.

 






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments