İnternet Sitesi Hızı ve Performansı Nasıl Yükseltilir?

İnternet sitesi hızı ve performansı bugünlerde oldukça önemli bir durumdur. Kullanıcılar bu durumla alakalı olarak yüksek beklenti içerisindedir. Bir internet sitesinin yavaş yüklenmesi durumunda ziyaretçiler farklı sitelere yöneliyorlar. Ayrıca internet sitelerinin yavaş yüklenmesi, kullanıcıların alışveriş anında sinirlenip internet sitesini terk etmesine sebep olabiliyor.

Google yükleme hızının arama motorlarındaki sıralamayı doğrudan etkilediğini ifade etmiştir. Bu yüzden Google’da yer alan birçok kullanıcının memnun olması için internet sitesinin hızına dikkat etmek gerekiyor.

İnternet Sitesi Hızı İçin Hosting Seçimini İyi Yapın!

İnternet sitesi hızı hosting firması seçimiyle doğrudan alakalıdır. Hız konusunda iyi bir sonuç almak için internet sitenizin host olabilmesini sağlayabileceğiniz sağlam bir hosting firmasıyla çalışmanız gerekir. İnternet sitenizin güvenli olması da oldukça önemlidir. Güvenilir bir internet sitesi hızı çokta önemi yoktur. Sitenizin güvenilir olmaması durumunda ziyaretçiler anında siteden giderler.

İnternet sitesi hızı arttırmak için uygun fiyatlı ve kaliteli bir hosting firmasıyla anlaşın. Hosting türleri vardır ve farklı hosting türlerine geçiş yaptığınız da fiyatında arttığını görürsünüz. Fiyatın artması demek internet sitenizin daha fazla hizmet alması anlamını taşıyor. İnternet sitenizin yeni olması durumunda paylaşımlı hosting tercihi sizler için ideal olacaktır. Ayrıca trafik hacminizi ve kaynaklarınızın kullanımına düzenli olarak takip uygulamalısınız.

İnternet Sitesi Hızı İçin Önbellek Çalışması Yapın!

Ön bellek çalışmaları verinin geçici bir bellek alanında saklanması anlamını taşıyan teknik bir ifadedir. Bu uygulama sayesinde internet sitenizin performansı artar. Ayrıca sunucudaki farklı sistem kaynaklarının yükü azalır.

İçerik Dağıtım Ağı Kullanınız!

İnternet sitesi hızı arttırmanın en etkili seçeneklerinden biri içerik dağıtım ağına sahip olmak ve bunu etkili kullanmaktır. İçerik dağıtım ağları Javascript, CSS, belgeler, imajlar gibi internet sitesinin statik ögelerini kopyalayıp, saklamanıza yardımcı olan, uluslararası sunucu ağlarıdır. Bu ögeler ziyaretçilerin olduğu konuma yakın sunucular üzerinden gönderilmektedir. Örnek vermek gerekirse, internet sitenizin ülkemizdeki bir sunucu tarafından host edilmişse, dünyanın farklı noktalarından internet sitenizi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar içeriklerinize ait tarayıcılara daha uzun sürede ulaşır. Ayrıntılı bilgi almak için blog sayfamızın diğer makalelerine göz atabilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments