2021 Yılındaki En İyi SEO Trendleri Nelerdir?

İnsanların unutamayacağı bir yıl olan 2020 yılında SEO dünyasında oldukça farklı gelişmeler yaşandı. Bizlere normal gelen ‘’Core Update’’ haberlerinin yanında Google bizlerin hayatına yeni dâhil etmiş olduğu ‘’Core Web Vitals’’ tarzındaki birçok tanımla tanıştık. Fakat bu gelişmeler 2021 SEO Trendlerinin habercisi oldu diyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz gibi 2021 yılındaki SEO Trendlerini sizler için derledik. Sizlere bu yazıda 2021 Yılındaki en iyi SEO Trendleri Nelerdir? Sorusuna yanıt arayacağız. Bu konuyla alakalı detaylı ve verimli bilgiler vereceğiz. Sizlere bu yazımızda SEO çalışmalarında nelere dikkat etmeniz gerektiği hususunda bilgiler verece ve bu yıl en çok nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda konuşacağız.

2021 SEO Trendleri

Kullanıcıların Arama Amaçları

2021 yılında ön görülerimizden biri de en önemli SEO odak noktalarından birinin ‘’User Intent’’ olması bekleniyor. Bu konuda üzerine oldukça fazla konuşulması gereken bir konu olsa sizlere bu konuyla alakalı özet bir bilgi sunacağız. Aslına bakacak olursak önemi birkaç yıldır git gide artan ‘’User Intent veya diğer ismiyle ‘’Search Intent’’ kavramı dilimizde ‘’Arama amacı ya da arama niyeti’’ olarak kullanılıyor.

Arama niyeti denince akla gelen ilk şeylerden biri arama yapan kullanıcıların ne niyetle arama yaptıkları geliyor. Fakat arama sorgusunun aslında neye ulaşmaya çalışıldığını doğru bir şekilde analiz etmek için açıklanmaktadır.

Günümüzde bu tarz çalışmalara Google üzerinden örnek verecek olursak, yapılan algoritma güncellemeleriyle arama motoru ürünlerinin düzenli olarak gelişmesinde asıl hedefin bütün kullanıcılar için daha iyi bir web deneyimi sunmayı amaçladığını söylemek mümkün. Her gün yapılan aramaların %20 sinin önceleri hiç yapılmamış olan arama sorguları olduğunu düşünürsek, bu noktada oldukça büyük bir iş yükü olduğunu söylememiz mümkündür. Google’ın her zaman hedefine ve arama sorgularına yapılmış ilgili sayfaların en iyi şekilde sunmaktır.

Bütün bu gelişmelerden yola çıkarak bizlere SEO danışmanları dâhil bu aramaların sorgularının arkasında yer alan niyetin doğru bir şekilde algılanması 2021 yılında bütün site mimarilerinin on-page SEO elemanlarının bu yönde optimize etmemiz gerekiyor.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments