Twitter Nedir?

Twitter kullanıcılarının 280 harf ve karakterle sınırlandırılan ‘’tweet’’ ismi verilmiş gönderilerin yazılabildiği sosyal medya platformudur. Bu platform ilk lez Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass, ve Evan Williams tarafından 2006 yılının mart ayında oluşturulmuş ve 2006 yılının temmuz ayında kullanıma açılmıştır. 2013 yılında en fazla ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri haline gelmiş ve internet dünyasının mesaj sistemi olarak nitelendirilmiştir. 2016 mart ayında 310 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştır ve gün geçtikçe kullanıcı sayısını yükseltmeye devam ediyor.

Twitter Neden Kullanılır?30

Twitter bir sosyal medya platformudur ve amacı insanların birbiriyle tanışması vakit geçirmesi ve düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edip, büyük kitlelere ulaştırmalarını sağlamaktır.

Twitter kullanıcıları günümüz şartlarında bütün haberleri ve etkinlikleri, yeni hikâyeler keşfetmeyi, bu platform sayesinde öğreniyorlar. Twitter sayesinde insanlar istedikleri şirketleri, markaları, ünlüleri, bilim insanlarını, kaliteli içerikler paylaşan hesapları takip edebilir, yorum yazabilir ve arkadaşlarıyla iletişim kurabilmelerini sağlamaktadır. Ayrıca PR ekipleri, pazarlamacılar bu platformu marka bilincini yükseltmek ve müşterilerini memnun etmek amacıyla kullanabilmektedirler.

Twitter Nasıl Çalışır?

Twitter sizleri takip eden herkes tarafından görülebilen tweetleri durum güncellemeleri gönderilebilen bir sosyal paylaşım sitesidir. Tweetlerde haberlere, fotoğraflara, videolara link verilebilir. Ayrıca takip ettiğiniz kişilerin gönderilerini görmek için uygulamanın ana sayfasında gezinebilirsiniz. Twitter sadece profesyonel olarak da kullanılabilir ve alanlarınızdaki endüstri liderlerini takip edebilirsiniz. Ayrıca sadece istediğiniz kişileri takip etme özgürlüğünüzde bulunuyor.

Sizlere bu yazımızda twitter nedir? Sorusuna cevap verdik. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edin.

 



4 Haziran 2021 Tarihinde Tarafından Eklenmiştir.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments