UTM Nedir?

Günümüzde pazarlama stratejisi oluşturduktan hemen sonra bu doğrultuda çalışmalar yaparken başarıya ulaşabilmeleri için bazı yöntemlerden yer almak gerekmektedir. Örnek olarak; hedef kitleyi oldukça iyi anlayabilmek için birtakım verilerin toplanması son derece önemlidir. Bu ve buna benzer verileri sizlere sağlayan araçlara ise UTM adı verilmektedir. UTM konusunda oldukça fazla bilgi edinip pazarlama stratejinizi etkili bir biçimde hayata geçirebilirsiniz.

UTM açılımı ‘’Urchin Tracking Model’’ Türkçe dilinde ise ‘’Urchin izleme modülü’’ anlamına gelmektedir. Adını oluşturmuş olduğu yazılım şirketi olan Urchin Software Corporation şirketinden almaktadır. Urchin, genel anlamıyla pazarlamacılara yönelik web analizleri sağlayan yazılım olarak sektörde bilinmektedir. UTM’ de bu çalışmaların önemli bir parçası olacak biçimde hızlıca yaygınlaşmaktadır. UTM modül olarak pazarlama profesyonellerinin ve girişimcilerin internet sitelerine trafiğin geldiği yerin belirlenmesi için hazırlanmış olan içeriklerin performansını incelemek adına ve yapmış oldukları kampanyaların etkilerini ölçebilmek adına uygulamaya koymuş oldukları her pazarlama stratejisinde sürekli olarak kullanılan araçlardan biridir. Bu yönüyle UTM pazarlama stratejilerinin vazgeçilmez bir parçası olarak görülmektedir.

UTM kodu kullanıp web sitesine gelen ziyaretçiler hakkında farklı bilgiler elde etmek mümkündür. Bu anlamda ziyaretçilerin hemen çıkma oranlarına ya da dönüşüm oranlarına kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Böylelikle strateji uzmanları, pazarlamacı ve girişimciler; internet siteleriyle alakalı temel etkileşim verilerine kolaylıkla sahip olabiliyorlar. Bu verileri de hem raporlarında kullanıyor, hem de stratejilerini yeniden bu bilgilerin ışığında şekillendirebiliyorlar.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments