Sosyal Medya SEO İlişkisi

SEO çalışmalarının web sitelerinin gelişimi ve işletmelerin ticari hacmini artırabilmesi için ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz. Sosyal medya dünyasının insan hayatında önemli bir yere sahip olduğu konusunda hiçbir şüphe yoktur. Kurulan sitelerde paylaşılan şeyleri daha fazla kişiye ulaştırmak için sosyal medya hesaplarını da açabilirsiniz. Fakat sosyal medya SEO ilişkisi hakkında bilgi sahibi değilseniz, doğru yazıyı okuyorsunuz.

Sosyal medya SEO ilişkisi oldukça önemlidir. Web sitenize eklemiş olduğunuz sosyal medya ikonlarının SEO açısından birçok artısı vardır. Sayfa yapısını gelişmeniz gerekir. Web sitenizdeki sosyal medya butonlarını ve linkini bırakmanız gerekir. Web sitenizin logosunu sosyal medya hesaplarınızın profil fotoğrafı yapabilirsiniz. Kaliteli bir logoya sahip olmak kurumsal ve imaj bakımından web siteleri için önemli bir konudur. İşyeri sayfalarınız için iletişim bilgilerinizi girmek olmazsa olmazdır.

Görsel ve İçerik Hazırlama

Yapmış olduğunuz paylaşımlarda görsel olması gerekir. Paylaşmış olduğunuz görselde vermek istediğiniz mesajları kısa bir biçimde vermeniz mümkündür. Dikkat çeken ve eğlenceli içeriklerin daha fazla dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Görsellerde ve içeriklerde aynı şeyleri yazmayınız. Kullanmış olduğunuz görselde imaj ve kurumsallık adına logonu olduğu imzanın bulunması gerekir. Genel olarak sağ altta kullanılmakta olan logo sağ ve sol ya da orta alt bölümlerde kullananlarda vardır.

Paylaşımlarınızın sayısı ve zamanı oldukça önemlidir. Her gün bir paylaşım yapmak oldukça önemlidir. Kullanıcıları sıkmamak için 5’ten fazla paylaşım yapmak doğru değildir.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments