Akılda Kalıcı Marka Logosu Nasıl Oluşturulur?

Küresel dünyanın her sektörde rekabet yarattığı bu günlerde Logo şirketler için oldukça önemli bir unsur haline gelmiştir. Logo içerisinde markanızın kimliği, imajı ve kurumsal karakteristik özellikleri bulunmaktadır. Akılda kalıcı marka logosu oluşturmak oldukça önemlidir.

Kurumsal markalar; ortaklar ve uzun vadeli müşterilere sahip olmak, karlılığın artmasıyla üreten güçlü bir marka olmak için gereksinim kavramlarını sürdürmek te olan farklı hedef kitleleri içerirler.

Akılda kalıcı marka logosu yalnızca tipografi, renk, beyaz boşluk olayları olayı değildir. Kurumların vizyonu çerçevesinde pazarlar içerisinde logolarını konumlandırma alternatifi sunmaktadır. Başarılı bir logo tasarımının temel bileşenleri ayırt edilebilmek, basitlik, zihinlerde kalmak gibi unsurlardır.

Benzersiz Bir Logoya Sahip Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Minimalist yaklaşımların benimsenmesiyle oluşturulan logo çeşitleri reklam panoları, kartvizit, pim rozeti, web sitesi gibi birçok alanda tercih edilebilir. Kurumlar ve kişilerin görsel anlamda algı yetileri özgün ve kültürel tecrübelerine göre değişmektedir. Karmaşık olan bir logo tasarımı bu algıyı yıkar. Benzersiz bir logo için gerekli olan unsurlar;

  • Logo şirketin kurumsal yapısını ifade etmeli ve kurumun kültürünü yansıtmalıdır.
  • Ayrıca basitlik ve sadelik ön plana çıkarılarak logo hatırlanabilir olmalıdır.
  • Logolarda şirketin ismi ya da baş harfi gibi seçeneklere yer verilmelidir.
  • Logo tasarımlarında zarif çizgiler ve marjinal düşünce önemsenmelidir.

Sizlere bu yazımızda akılda kalıcı marka logosu hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresinizi ziyaret edebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments