Black Hat SEO Nedir?

Black hat SEO herhangi bir internet sitesinin organik ve özgünmüş gibi görünmesini, yapay yollarla üst sıralara çıkaran arama motoru optimizasyonu çalışmalarıdır. Bu çalışmalar normalde organik SEO için tercih edilen yöntemlerden meydana gelmelidir. Fakat Black hat SEO oldukça abartılı bir biçimde kullanılmaktadır. Bahsettiğimiz Black hat SEO çalışmaları direkt olarak arama motoru algoritmasına uygulanmaktadır. Fakat bunlar oldukça agresif olan yöntemlerden meydana gelmektedir.

Günümüzde arama motorları yararlı olabilecek içeriklere sahip olan internet sitelerini üst sıralara çıkarmaktadır. Çünkü faydalı içerikli internet sitelerine her zaman imtiyaz tanımaktadır. Bu yüzden herhangi bir internet sitesinin üst sıralarda yer alması kullanıcılara yararlı olmasıyla ilgilidir. Black Hat SEO internet sitesinin yararlı olduğu konularda değil, sadece arama motorlarını ikna etmek için kullanılan çalışma yöntemidir. Fakat bu çalışmaları oldukça abartılı bir biçimde yapmaktadır. Bilinmesi gereken şey şu dur ki, yararlı içeriklere sahip siteler zaten ön plana çıkıyor. Black hat SEO faydalı olmayan bir sitenin faydalıymış gibi görünmesini sağlayıp arama motorlarını kandırmaya çalışır.

Sitelerinizde Neden Black Hat SEO kullanmamalısınız?

Dijital çözümler ve birtakım pazarlama araçları, e-ticaret siteleri için oldukça dikkatli bir biçimde kullanılmalıdır. Bunun sebebi ise internet sitenizde ürün veya hizmet satışları yaptığınızda müşterilerinizin sizlerden alışveriş yapmalarını sağlarsınız, müşterilerin bir siteyi tercih etmesindeki en önemli faktörlerden biri güven konusudur. Bu yüzden uygulayacağınız yöntemlerinizi kurallara göre seçmeniz gerekir. Ayrıca güvensiz bir ortam oluşturmaktan uzak durmalısınız. Bu yüzden Black hat SEO çalışmalarından olabildikçe uzak durmanız gerekir.

Black hat SEO çalışmalar kısa vadede çözümler üreten bir yöntemdir. Bu yöntemle kısa zaman diliminde arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. Fakat burada sürekli olarak kalmak mümkün değildir. Bunun sebebi de arama motorlarının sürekli olarak güncellenen algoritmalara sahip olmasıdır. Organik olmayan davranışları arama motorları algılar ve bunlara ciddi cezalar keser. Bu yüzden e-ticaret siteleri için ya da standart tanıtım amaçlı internet siteleri için bu yöntem faydalı değildir. Black hat SEO çalışmaları oldukça zararlı uygulamalardır.

Sizlere bu yazımızda Black hat SEO çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Hazır web tasarım paketlerimizden ve diğer kapsamlı web tasarım çalışmalarımızdan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments