Online Ödeme Sistemleri

Online ödeme sistemleri özellikle sanal mağaza ve e-ticaret siteleri için olmazsa olmazdır. Günümüzde tahsilat yapmak isteyen firmaların birçoğu kredi kartı ya da banka kartıyla ödeme almak için gereksinim duyulan sanal POS alt yapılarını iki farklı biçimde sistemlerine entegre edebilmektedirler. Birinci yöntem birden çok bankaya başvuru yapıp bankaların hazırladığı sanal POS kodlarını birer birer sistemlerine ekleyebilir ya da Online ödeme sistemleriyle sanal POS hizmetleri veren kurumlardan bu hizmetleri düşük komisyonlar karşılığında alabilirler.

Online ödeme sistemleri, internet sitelerinizden kredi kartlarından tahsilat işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Ayrıca birçok bankaya ait sistemi kullanmanızı sağlayan web tabanlı yazılım sistemleridir. Böylelikle birçok bankayla herhangi bir evrak işiyle uğraşmadan ve başvuru süreçlerine girmeden e-tahsilat sistemlerine sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu sitemleri internet sitenize entegre edecek yazılım firmalarının da işlerini kolay bir hale getiren, ayrıca sizleri ekstra yazılım masraflarından kurtaran altyapı sunuyor.

Online ödeme sistemlerinde bankalarla ayrı ayrı anlaşma yapmanız gerekmiyor. Bu hizmetleri sunan hizmet sağlayıcısıyla anlaşma sağlayıp bütün bankaların sistemlerini kullanabilirsiniz. Ülkemizde en fazla tercih edilen online ödeme sistemleri İpara, İyzico, Paynet, Payu, Paytr ve BKM eksprestir. Online ödeme sistemleri tarafından sunulan yönetici paneli sayesinde tüm ödeme takiplerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda online ödeme sistemleri hakkında bilgiler verdik. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments