Google Algoritma Güncellemesi

Geçtiğimiz mayıs ayı sonrasında Google’da birçok şey değiştir. Birçok internet sitesi Google’da yükselişe geçti ve birçok internet sitesinin sıralaması değişti. Bu aşamada internet sitesinin durumuyla alakalı olarak olumlu etkiler oldu. Bazı internet siteleri için bu durum şok etkisi yaratan gerilemelerin olmasına sebep oldu. Bu gerileyen internet sitelerinden biri belki de sizlere aittir. Google algoritma güncellemesi koşullarına uyan ve Google’ın istediği şekilde değişimlere uyum sağlayan internet siteleri hep yükselecektir.

Google Algoritma Güncellemesi Nedenleri

Google geçtiğimiz mayıs ayında algoritma güncellemesi yaptı. Bu güncellemeyle birlikte Google index kaynaklarının hangi içeriklere harcanması gerektiği konusunda oldukça radikal kurallar getirdi. Geçtiğimiz zaman zarfında yapılan Algoritma güncellemesinin yansımalarını belirgin bir biçim görmekteyiz.

İnternet sitenizde kalitesi düşük içeriklere yer veriyorsanız, Google’ın gözünden düşmüş olabilirsiniz. Google bu konuda oldukça haklıdır. Çünkü birçok internet sitesi içeriğinin hiçbir yararı yoktur. İnternet sitenizi kaliteli tasarlayıp bu açığı kapatmanız eskiden mümkündü. Fakat artık bunun bir yolu yok. Google tarafından beğenilmek ve kaliteli bir sıralama yakalamak istiyorsanız, internet sitenizdeki içeriklerin kaliteli ve yararlı olması gerekir.

İnternet sitenizin hedefleri büyükse kaliteli içerikler oluşturmanız gerekir. Farklı sitelerden kopyalama yaparak, kelimeleri değiştirip sitenize yazı ekleme sizleri kurtarmaz, bu konuda Google’ı kandırabileceğinizi düşünebilirsiniz. Fakat kanan ne yazık ki siz olursunuz. Google bu tarz yanlışları yakaladığında gözünüzün yaşına bakmaz.

Bu konuyla alakalı olarak;

  • Faydalı ve benzersiz içerikler oluşturun,
  • İçeriklerinize sitenizden ve dışarıdan bağlantılar verin.
  • İçerikleriniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın.

Sizlere bu yazımızda Google Algoritma Güncellemesi hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Daha fazla bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Medya Web firmasının web tasarım hizmetlerinden yararlanmak için internet sitesinden teklif al butonuna tıklayabilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments