Responsive Web Tasarım Nedir?

Responsive web tasarım uyumlu ve duyarlı web tasarım anlamını taşımaktadır. Son zamanlarda oldukça fazla duyduğumuz bir web tasarım şeklidir. 2010 senesinde ortaya çıkmış ve son yıllarda dünya çapında popüler bir hale gelmiştir.

Responsive web tasarım internet sitelerinin tablet ve mobil cihazlardan girildiği zaman internet sitelerinde olan resim ve yazıların ekrana göre şekillenmesini sağlayan çalışmalardır. Genle olarak tablet, desktop ve mobil versiyonlarda üç farklı kademede tasarlanmaktadır.

Bilindiği üzere internet sitelerine mobil cihazlar üzerinden girildiğinde ziyaretçilerin internet sitesini görüntüler ve gezme konusunda problem yaşayabilirler. Fakat girdikleri internet sitesi mobil ya da responsive tasarımla yapılmamışsa, okumak ve görmek istedikleri alanları sadece zoom özelliğini kullanarak sadece kısıtlı olan bir alanı görüntüleyebilirler ve kullanım zorluğu yaşarlar. İnternet sitesinin menülerinde gezinti yapmak zor hale gelir ve menülerin mobil uyumlu olmaması genel olarak gitmek istediği linkleri göremezler.

Responsive internet sitelerine mobil cihazlar üzerinden girildiğinde menüler şekil değiştirir ve genellikle üst taraftan açılacak biçimde kullanımı kolay olan bir versiyon haline gelir. Ayrıca mobil versiyon üzerinde önem derecesi düşük olan elementler gizli olur. Yalnızca ziyaretçilere sayfalarla alakalı en sade bilgiler gösterilir.

Arama motorları üzerinde responsive siteleri oldukça destekler. Sayfaların arama motorlarında hem kendi alanları hem de aaa.com gibi farklı şekildeki subdomainler altında herhangi bir mobil versiyonun olmasından ise sadece bir URL ile sayfaların responsive yapılması daha uygun bulunur. Çünkü mobil üzerinden yapılan aramalarda genel olarak arama motorları sayfaların mobil uyumlu olmasına dikkat etmeden sonuçları listeler. Mobilden internet siteleri ziyaretleri dünya üzerinde %30 a kadar yükselmiştir ve kısa süre sonra da artması bekleniyor. Bu yüzden responsive özelliklere sahip internet sitelerinde ciddi bir artış söz konusudur.

Sizlere bu yazımızda responsive web tasarım nedir sorusuna yanıt verdik. İnternet, teknoloji, web tasarım, SEO, yazılım ve kodlama konuları hakkında daha detaylı bilgi almak için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca web tasarım ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments