İnternet sitesi nasıl kurulur?

Web sitesi, ürün ve hizmetlerinizi dünyaya tanıtabileceğiniz sanal yerdir. Paydaşlarınızla iletişim kurabileceğiniz ve onlarla güçlü ilişkiler kurabileceğiniz bir ortamdır. Ayrıca web sitenizi iş ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Tüm bunlar, web sitenizi işletmeniz için güçlü bir pazarlama aracı haline getirir.

İşletmeniz için bir web sitesi kurarken, birkaç yönü düşünmeniz gerekir. Öncelikle işletmenizin adını seçin. Ardından vücut paragraflarınızın konusuna karar vermelisiniz. Ayrıca web sitenize dahil edeceğiniz içeriğin sıklığına ve türüne de karar vermelisiniz. Ayrıca, insanların sizinle nasıl iletişim kurabileceklerini ve web sitenizde iletişim bilgilerini nerede bulabileceklerini de düşünmelisiniz.

İnternet sitesi kurmak için öncelikli olarak internet sitenizin tanımlı olduğu bir alan adınızın olması gerekir. Alan adınızı internet sitenizin ismi olduğunu unutmayın. Bir alan adı oluştururken internet sitenizin branşı ve alanına uygun bir isim tercihinde bulunun. Çünkü alan adınız aynı zamanda marka adınızdır.

Web sitesi alan adıyla beraber tanımlanan en az bir adet web sunucusu içerisinde yer alan web sayfalarının tümüdür.  İnternet sitesi diğer bir ismiyle World Wide Web’dir. Yani www olarak bulunan, ayrıca alan adlarının temsil ettiği internet üzerinden herkesin internet tarayıcısı kullanarak erişebildiği dijital sayfaların topluluğudur. Örnek olarak Google, Facebook, vb.

İnternet sitesi türleri

Statik internet sitesi

İnternet 1989 yılında Tim Bernes Lee tarafından keşfedilmiştir. İnternetin ilk keşfedildiği yıllarda tasarlanmış bütün web siteleri belli kitlelerce erişime açık olan ve fakat hiçbir şekilde güncellenmeyen yapılardı. Bu siteler CSS ve HTML ile oluşturulmuş olan güncellenmeyen ve basit yapılardı. Bu tarz web sitelerde sörf yapan ziyaretçiler genel olarak aynı türde bilgileri görüntülemektedir. Kullanıcı etkileşiminin olmadığı sayfa sayıları az ve içeriğindeki görsel ve içeriklerin değişmediği sitelere statik internet sitesi denmektedir.

Dinamik internet sitesi

Dinamik web sitesi sayfaların ve içeriğin sürekli olarak güncellenebilir ve geliştirilebilir olduğu internet siteleridir. Bu sitelerde etkileşim, iletişim kurulabilir. Ayrıca internet sitesi yönetimi için panel bulunan sitelerdir. Blog siteleri, forum ve video siteleri dinamik internet sitesine birer örnektir. 1999 yılında Blogger adlı bir sitenin ortaya çıkması ve daha sonra Google’ın Blogger’ı satın alması üzerine 2000 yılı sonrasında internette milyonlarca dinamik internet sitesi türemiştir.

Sizde sektörünüze uygun kaliteli bir web sitesi satın almak isterseniz https://medyaweb.net sitemizdeki tasarımları incelemenizi öneriyoruz.

 






5 1 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments