2021 Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Sosyal medya hesap yönetimi, sosyal kanallardaki pazarlama, müşteri desteği, reklam gibi çalışmaların temelini oluşturur. Doğru bir biçimde yönetilmeyen hesaplar firmaların, bu sektörler üzerindeki çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Tüketicilerle iletişim kurulmasını zor bir hale getirmektedir. Bu yüzden hesap yönetimi yapılınca bazı önemli faktörlerin üzerine odaklanmak oldukça önem arz etmektedir.

Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya yönetimi yapmadan önce beklentileriniz ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekir. Öncelikli olarak sosyal ağlar üzerinden yapılacak çalışmaların hangi niyetle yapılacağını belirlemekte fayda var. Yeni kitlelerin oluşturulması, müşteri desteğinin sağlanması, web sitelerine trafik yönlendirmek ve etkileşimi artırmak ve takipçilerle iletişim kurmak gibi farklı hedefleriniz olabilmektedir. Bu hedefleri net bir hale getirerek amaçlarınızı belirlemekte fayda vardır.

Sosyal medya içerik takvimi oluşturup paylaşımlarınızı istikrarlı bir şekilde bu takvim üzerinden yönlendiriniz. Sosyal ağlar üzerinden yapılacak paylaşımları bir plan üzerine oturtmanızda yarar vardır. Haftalık olarak planlar yapıp, hangi türde içerikler paylaşacağınızı belirlemeniz son derece önemlidir. Sosyal medya hesap yönetimi çalışmalarının büyük bir bölümünü oluşturduğundan haftalık paylaşım planlarının düzenli bir biçimde yapılması son derece önem arz etmektedir.

Takipçilerinizin aktif olduğu gün ve saatleri öğrenip bu saatlerde ve günlerde paylaşımlarınızı sabitleyin. Sosyal ağlar üzerinden takipçilerin hangi saat ve günlerde daha aktif olduklarını araştırmalı ve paylaşımlarınızı buna göre yapmalısınız. Bu çalışmalar sosyal medya hesaplarınızın büyümesi açısından son derece önemlidir.sss






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments