2021 E-Posta Pazarlaması Trendleri

Pazarlama stratejilerinin bütününü kesintiye uğratmadan en iyi uygulamalardan haberdar olabilmek adına trendlere dikkat etmek son derece önem arz etmektedir. 2021 yılı için sayacağımız pazarlama stratejilerini gözden geçirip buna uygun optimizasyonlar gerçekleştirebilirsiniz. 2021 E-posta pazarlaması trendleri;

  • Kişiselleştirilen hiper kişiselleştirme seçenekleriyle daha fazla işlem oranı elde edebilirsiniz. Alıcıların adını e-posta konu satırlarına ekleyip gönderilerinizi kişiselleştirmenin en kolay yollarından biridir. Fakat aşırı derecede kişiselleştirme istiyorsanız, e-posta listelerini konum ve satın alma geçmişine, ilgi alanlarına ve davranışlara göre özelleştirebilirsiniz.
  • Salt metin e-postaları, dikkat çekici resimlerin olduğu e-mailler gönderemeyeceğiniz anlamını ifade etmez. Bu durum yalnızca mecbur olmadığınız anlamını taşır. Salt metin postalarına olan ilgi arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz e-mailler gibi kişisel hislerden kaynaklanabilir. Bu metin postalarını kullanarak kendinize özgü bir tasarım oluşturabilirsiniz.
  • Etkileşimli e-postaları kullanarak hedef kitlenizi yükseltebilir ve insanları etkileyebilirsiniz. Mobil cihazlarda önerilen bir e-posta türüdür. Kodlama deneyimi gerektiren bir e-posta türüdür.
  • Parlak renkler kullanarak e-posta pazarlamasında farklı bir etki yaratabilirsiniz. Unutmayın ki tüketicilerin %90’nından fazlası satın alım işlemi öncesi renklere dikkat eder.
  • E-posta pazarlaması satış odaklı olmaktan ziyade markaların kendini tanıtması ve müşterilere hatırlatması üzerine çalışan bir sistemdir. Çok yüksek bir kitlesi olmasa da bu pazarlama stratejisi üzerinden de küçümsenmeyecek miktarda satışlar gelmektedir.

 






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments