Markaların Uzaktan Çalışma Politikaları
Markaların uzaktan çalışma politikaları salgın döneminde farklı bir boyut kazandı. Slack, Twitter gibi şirketlerin uzaktan çalışmayı benimsediklerini görmekteyiz. Fakat Google, Apple, Amazon gibi şirketlerin farklı yöntemler uyguladığını görebilmek mümkün bir hale gelmiştir. COVİD 19 Pandemisi sonrasında iş yapılanmalarında özellikle bu şirketlerin uyguladığı politikalardan etkilenen birçok şirket ve marka vardır. Hibrit çalışmaların kalıcı hale getirilmesini sağlayan dünya lideri şirketler, uzaktan çalışma yöntemleriyle birçok sektörden şirkete ve markaya öncülük ediyorlar. Son dönemlerde aşılanma çalışmalarının artmasıyla vaka sayılarının dünya genelinde düşmesi şirketlerin politikalarını değiştirmelerine sebep oldu. Bazı markalar personellerinin ofislerine geri dönmeleri gerektiğini düşünmeye başlarken, bazı markalar uzaktan çalışmayı daha verimli buldukları için bu çalışmaları kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.
Uzaktan Çalışmaya Önem Veren Şirketler
Slack, Twitter gibi şirketler uzaktan çalışmaya onay veren şirketlerdir. Twitter ABD San Francisco’daki merkezini açtı ve işleri uzaktan halledebileceğini bildiğinden personellerinin uzaktan çalışmaya devam ettiğini söyledi. Slack şirketi de aynı Twitter gibi personellerinin uzaktan çalışmaya devam etmesi gerektiğini düşünen şirketler arasında. Facebook’ta yine bu şirketler gibi personellerinin uzaktan çalışmaya devam etmeleri gerektiğini düşünen şirketler arasında.
Bazı şirketler bu şirketlerden farklı olarak haftanın bazı günlerinde ofisten, bazı günlerinde ise evden çalışmaya devam ediyor. Bu şirketlerin başında ise Salesforce gelmektedir. Bu şirketin personelleri 2021 yılının son gününe kadar evden çalışmaya devam edecek. Bu politikalar, birçok markanın benimsediği ve etkilendiği politikalar haline geldi.
6 Eylül 2021 Tarihinde İçerik Ekibi Tarafından Eklenmiştir.