Bulut Teknolojisi Nedir?
Bulut bilişim olarak bilinen bulut teknolojisi telefon, PC, tablet ve sunucu gibi bütün cihazlar arasında zaman ve mekân kısıtlaması yaşamadan veri paylaşımına izin veren, internet tabanlı bir veri depolama sistemidir. Bireylerin özel ve çalışma hayatlarında kullandıkları görsel, belge, video gibi verilerin büyük boyutlara ulaşması, PC, telefon ya da tabletlerinde depolamalarını zorlaştırmaktadır. Her zaman verilere ulaşma olanağı sağlayan bulut teknolojisi, bu sorunlara hızlı ve kolay bir çözüm sunmaktadır. Hiçbir kurulum gerektirmeyen, bulut bilişim web tabanlı uygulamalar aracılığıyla online depolama hizmet sunmaktadır. Bulut teknolojisi kullanıcı ve teknoloji şirketleri bakımından birçok avantaj sağlamaktadır.
- Hız anlamında birçok avantaj sağlayan bulut teknolojisi, bilgi işlem kaynaklarına, kurulum, ulaşım ve kullanımın dakikalar içinde gerçekleştirilebilmesi, işletmelere kapasite planlama, esneklik ve hız bakımından avantaj sağlamaktadır.
- Maliyet tasarrufu konusunda da önemli avantajlar sunmaktandır. Bilgi işlem çalışmalarının bulut üzerinde yapılması, veri merkezi oluşturma, donanım ve yazılım satın alma gibi yatırım giderlerini ve altyapı masraflarını ortadan kaldırıp maliyeti azaltmaktadır.
- Küresel esneklik; bilgi işlem gücü, depolama ve bant genişliği gibi bilgi teknolojileri kaynaklarına coğrafi konum ve zaman fark etmeksizin istenen anda ulaşılabilmesi, küresel bakımdan esnek ölçeklendirme olanağı sunmaktadır.
- Şirketlerin içinde veri merkezi gereksinimini ortadan kaldıran bu sistem personellerin daha önemli iş hedeflerine odaklanmasını sağlamaktadır.
8 Kasım 2021 Tarihinde İçerik Ekibi Tarafından Eklenmiştir.