Tüketicilerin İnternetten Satın Alma Alışkanlığını Etkileyen Faktörler

Günümüzde tüketicilerin internetten satın alma alışkanlığını etkileyen faktörler bulunur. Bu unsurlar işletmelerin yapmış oldukları satışları da doğrudan etkilemektedir. Tüketicilerin online bir şekilde yaptığı alışverişlerde dikkat ettikleri unsurlar üzerine çalışmak ve e-ticaret sitesi üzerindeki gelişmeler, geri dönüşümleri arttırma konusunda sizlere yardımcı olur.

Kargo Ücreti – Ücretsiz Kargo

İnternet üzerinden satın alma süreçlerini etkileyen önemli unsurlardan biri kargo ücretleridir. Tüketiciler genel olarak ürün satın almadan önce ya da sonra sepet sayfalarında kargo ücretlerine dikkat etmektedir. Kargo ücretinin fazla olması gibi durumlarda sepeti terk edip siteden ayrılmaktadırlar. Düşük kargo ücretli siteler ya da ücretsiz kargo seçeneği sunan firma arayışına girerler. Bu sebepten ötürü kargo gönderim stratejilerinizi iyi bir şekilde belirleyin.

Kargo Teslim Süresi

Tüketicilerin internetten satın alma alışkanlığını etkileyen faktörler arasında yer alan önemli maddelerden biri kargo teslim süresidir. Kargo ücreti önemli olduğu kadar tüketiciler ürünlerin ne kadar sürede teslim edileceğini merak etmektedirler. Bu konuda iyi bir çalışma yapmalısınız.

Ürün Fiyatı

İnternetten satın alma işlemleri esnasında tüketiciler farklı firmaların fiyatlarına da bakmaktadırlar. Fiyat araştırması ve karşılaştırmalar bu süreçte sürekli olarak yapılmaktadır. Rekabetçi fiyatlar belirleyip satış yapmak ne kadar önemli olsa da, müşterilere avantajlı fiyatlar sunmak daha önemlidir. Bu konu hakkında iyi bir çalışma yaparak tüketicilere avantajlı fiyatlar sunmalısınız.






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments