E-Ticaret Sitesi Optimizasyonu

Günümüzde E-ticaret siteleri birçok firmanın ve kişinin hem iş olarak kullandığı hem de alışveriş yaptığı popüler platformlar haline gelmiştir. Fakat e-ticaret sitelerinin başarılı sonuçlar alması için yapılması gereken çalışmalar vardır. Bu çalışmaların başında SEO çalışmaları ve e-ticaret sitesi optimizasyonu gelir. E-ticaret sitelerindeki ürün sayfalarının içeriklerinin tasarımı kullanıcı deneyimi bakımından oldukça önem arz eder. Fakat ürün sayfalarınızı yeteri kadar insana ulaştıramıyorsanız, başarılı olmasının pek bir önemi yoktur. Bu sebepten ötürü ürün sayfaları için Google optimizasyonu yani SEO çalışmaları yapılmalıdır.

E-ticaret Sitesi Optimizasyonu Yaparken Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler Kullanın!

Anahtar kelime seçimi yapmak e-ticaret sitesi optimizasyonu için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Belirli anahtar kelimeleri kullanmak sayfanızın internet üzerinde daha fazla görünmesini sağlar. Google ADS ve Google anahtar kelime planlayıcısı gibi araçlar kullanmak kelimelerin aranma sıklığı gibi verilere ulaşmanızı sağlar. Rakiplerinizin bulamadığı niş kelimeleri kullanmak sizleri ön plana çıkarabilir.

Ürün Tanımları Konusunda Detaylandırma Yapın!

E-ticaret sitesi optimizasyonu yaparken ürün tanımlarına ve detaylı açıklamalara yer vermek, sitenize gelen potansiyel müşterilerinizi ve ziyaretçilerinizi memnun eder. Bunun sebebi ise insanlar almak istediği ürün hakkında detaylı bilgi ve özellikler hakkında bilgi edinmeyi önemserler. Ürünlerinizin kullanıldığında sağladığı faydalar ve ürünlerin özelliklerinden bahsetmek sizleri rakiplerinizden bir adım ileri taşıyacaktır.

Tekrar Eden İçeriklerden Kaçınmalısınız!

Google Panda algoritması sayesinde Google arama motorunda yer alan internet sitelerindeki içerikler daha fazla taranmaya başladı. Bunun sebebi ise arama motorlarının aramalarda olan sorulara daha iyi yanıtlar vermesini sağlamak idi. Fakat bu durum bazı internet sitelerinde tekrar eden kopya içeriklerin arama sıralaması bakımından kötü puan almasına neden oldu.

Görselleriniz İçin Alt Etiket Kullanmayı İhmal Etmeyin!

Arama motorları genellikle bilgileri dizin haline getirmektedir. Metinler robotlarca kolay bir şekilde anlaşılır. Fakat görseller bilgi içeren metinlere ihtiyaç duymaktadırlar. Bunu sağlayan şey alt etiketlerin kullanılması ve bu etiketlerin görsel hakkında bilgi vermesidir. Bu çalışmalara özen gösterirseniz. Görsel aramalarda da üst sıralarda yer alabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere e-ticaret sitesi optimizasyonu hakkında bilgiler sunmaya çalıştık. Daha çok bilgi için www.medyaweb.net/blog adresini ziyaret edebilirsiniz.

 






0 0 oylama
Derecelendir
Yorumlara Abone Ol
Bildir

0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments